Ingrediente:
1 kg pulpa de porc degresata si dezosata
250 g orez basmati
300 g ananas din conserva
2 ardei Kapia rosii
2 ardei grasi galbeni sau verzi
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
Pentru sos:
2 lingurite de ghimbir ras
40 ml sos de soia
1 lingura de otet balsamic
50 g dulce-acrisor
3 linguri ulei de susan
4 linguri de amidon
100 g zahar
250 g orez basmati
300 g ananas din conserva
2 ardei Kapia rosii
2 ardei grasi galbeni sau verzi
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
Pentru sos:
2 lingurite de ghimbir ras
40 ml sos de soia
1 lingura de otet balsamic
50 g dulce-acrisor
3 linguri ulei de susan
4 linguri de amidon
100 g zahar
Preparare:
Etapa 1:
Carnea se taie cuburi si se marineaza cel putin o jumatate de
ora,intr-un amestec compus din usturoi zdrobit,sare,piper,sos de soia si
jumatate din cantitatea de amidon.Amestecam si lasam asa.
Etapa 2: Cuburile de carne marinate le prajim in baie de ulei;le scoatem si le pastram la cald.
Ardeii,ananasul si ceapa le taiem in fasii sau cuburi .
Ardeii,ananasul si ceapa le taiem in fasii sau cuburi .
Etapa 3:
Pentru sos se caramelizeaza zaharul pe care il stingem cu siropul de
ananas,ramas de la conserva + cateva linguri de apa, ,in care diluam
amidonul ramas .Punem legumele,ghimbirul,uleiul de susan,otetul
balsamic,sosul dulce-acrisor,carnea si lasam la fiert maxim 10 minute.Amestecam
usor .
Orezul basmati il fierbem in apa cu sare ,daca avem o oala speciala pentru fiert orez ar fi bine venita.
Servim porcul dulce acrisor asezat pe un pat de orez !
Cu adevarat, o masa delicioasa ,un rasfat pentru gusturi!:)
Pofta buna !:)
Orezul basmati il fierbem in apa cu sare ,daca avem o oala speciala pentru fiert orez ar fi bine venita.
Servim porcul dulce acrisor asezat pe un pat de orez !
Cu adevarat, o masa delicioasa ,un rasfat pentru gusturi!:)
Pofta buna !:)
Porc dulce-acrisor cu orez basmati |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu