Agar agar este o gelatina vegetala provenita dintr-o serie de alge rosii Spre deosebire de gelatina care se gaseste in comert si care este de origine animala, agar agar se poate fierbe fara probleme. Poate fi folosita in jeleuri, puddinguri, creme, aspicuri vegetariene si in orice va incita imaginatia Este foarte des folosit in Filipine, Japonia, India (unde se numeste China grass), China.
Pudra arata cam asa...
Ingrediente:
- 500 ml apa
- 5 g agar agar pudra (o lingurita rasa)
- 5 linguri zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- fructe de padure: mure, afine
Mod de preparare:
- Amesteca apa cu zaharul si agar agar intr-o craticioara. Pune craticioara pe foc, pana ce zaharul s-a dizolvat. Amestecul trebuie sa dea un clocot mic.
- Lasa jeleul sa se racoreasca putin (nu foarte mult, pentru ca se solidifica foarte repede) si pregateste formele in care il vei pune. Eu am niste forme mici de silicon, dar poti folosi forme din orice material doresti. Pune cateva fructe de padure pe fundul formelor.
- Amesteca in lichid esenta se vanilie si toarna lichidul in forme. Lasa la racit cateva ore, la temperatura camerei sau in frigider (pe caldurile astea, vei avea un desert racoritor)
- Ca sa scoti usor jeleul din forma, trece lama unui cutit ascutit pe margini.
Va recomand si :
Prajitura chinezeasca cu susan
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu