Ne trebuiesc:
1 pachet de foi de orez(preferabil cele congelate)
1 albus de ou
2 foi varza chinezeasca
1 morcov
100 g taitei de orez
5 ciuperci negre shiitake
50 g miez de bambus
50 g muguri de fasole mungo
1 fir ceapa verde
2 lingurite sos de soia
2 lingurite ulei de susan
sare, piper
ulei pentru prajit
Bambusul putem sa-l cumparam la cutie deja feliat cei care sunteti din Bucuresti va invit
aici gasesti tot ce iti trebuie pentru mancarurile chinezesti. Mugurii de fasole mung se gasesc la borcan sau fresh .Ciupercile negre trebuiesc puse la hidratat timp de 25 de minute inainte sa ne apucam de gatit, deoarece le gasim pe piata deshidratate. Taiteii de orez se inmoaie in apa fierbinte timp de 2 min nu se fierb pentru ca nu-i asa nu vrem sa devina sticlosi si sa se lipeasca intre ei :) .
Morcovii ii taiem fasii , varza o taiem fideluta, ceapa verde o taiem rondele , ciupercile deshidratate le taiem fasii, apoi intr-o tigaie incinsa le punem la foc toate legumele.
la sfarsit adaugam taiteii, amestecam bine, condimentam cu sare, piper, sosul de soia si uleiul de susan. Este foarte important ca umplutura sa fie relativ "uscata", deci sa nu aiba sos sau apa de la legume. Daca umplutura este prea umeda, foietajul de placinta se va rupe la rulat, in plus, la prajit vom avea foarte mari probleme!
Lasam totul sa se raceasca apoi umplem foile de orez si le rulam dupa care le prajim.
pofta mare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu