Cine a mai incercat desert chinezesc?
Aceste prajiturele sunt foarte usor de preparat gustoase si contin putine calorii
Ingrediente si cantitati:
2 cesti cu faina
3/4 lingurita cu praf de copt
1/2 lingurita cu bicarbonat
1/4 lingurita cu sare
1/2 ceasca cu unt topit
1/2 ceasca cu smantana
3/4 ceasca cu zahar alb
1/4 ceasca cu zahar brun
1 ou
1 lingurita cu esenta de migdale
1/2 ceasca cu seminte de susan (poti adauga o parte din semintele de susan in coca, pentru mai multa savoare)
1 ou batut
3/4 lingurita cu praf de copt
1/2 lingurita cu bicarbonat
1/4 lingurita cu sare
1/2 ceasca cu unt topit
1/2 ceasca cu smantana
3/4 ceasca cu zahar alb
1/4 ceasca cu zahar brun
1 ou
1 lingurita cu esenta de migdale
1/2 ceasca cu seminte de susan (poti adauga o parte din semintele de susan in coca, pentru mai multa savoare)
1 ou batut
Mod de preparare:
1. Amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea intr-un vas de marime medie.
2. Intr-un vas mare, amesteca, utilizand un mixer, untul, smantana si cele doua tipuri de zahar. Adauga ouale, o parte din semintele de susan si esenta de migdale, amestecand bine pana la omogenizarea completa. Adauga si amestecul din faina, rezultand o coca nu foarte moale.
3. Framanta coca bine, apoi rupe-o in doua si asaz-o in vase diferite. Acopera vasele si pune-le la frigider timp de 2-4 ore.
4. Dupa ce aluatul a crescut, formeaza mici prajiturele rotunde, gen fursec. Intr-un vas mic, bate un ou, trece prajiturelele prin ou, apoi prin restul de seminte de susan si asaza-le intr-o tava unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina.
5. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius si coace prajiturelele circa 15-17 minute. Se servesc calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu