Gyoza , Coltunasi in stil chinezesc
Gyoza 餃子 ,sunt galuste umplute cu carne si legume si impachetate intr-un aluat subtire.
Gyoza isi are originea in china ,dar au devenit foarte populare si in Japonia. Umplutura tipic gyoza consta in carne de porc,ceapa verde,varza,ghimbir,usturoi ,sos de soia si ulei de susan.
Dar chinezii foarte creativi au inventat multe alte umpluturi pentru gyoza.
Gyoza prajit in wok
De departe este cel mai fregvent tip de Gyoza.Acestea sunt prajite in tigaie. Inainte de a le prajii sunt tavalite intr-un amestec de apa si amidon de porumb pentru a le face moi suculente si crocante dupa ce sunt prajite.
Gyoza fiert
Aceste tip de Gyoza se fierb sia desea sunt servite cu sos dulce-iute,Ele sunt mai putin frecvent intalnite in restaurnt in comparate cu Gyoza prajita.
Gyoza prajit simplu
Aceste Gyoza sunt crocante si prajite simplu imediat dupa ce sunt umplute in baie de ulei , dupa ce uleiul din wok a fost incin.
Se gasesc in restaurantele cu specific chinezesc,rareori in alte parti.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu