Coltunasi din foi wonton prajiti





Ingrediente:

1 pachetel foi wonton (contine 40 de foi)
4-5 urechi de lemn deshidratate
2 frunze de varza
1 ceapa verde
ghimbir ras
300gr carne de porc /pui/vita   de care doriti
1 lingurita sos soia dark
1 lingurita uleid e susan
1 lingurita zahar brun/zahar tos
1 praf de sare
1 ou batut usor
3 cani de ulei pentru prajit

 Mod de preparare

Se spala ciupercile si se pun ha hidratat 25 min.Se scurg de apa si se taie marunt, frunzele de varza ,cepa si ghimbirul le taiem marunt.

Intr-un bol amestecam verdeturile taiate cu sosul de soia, uleiul de susan,sarea,zaharul si carnea tocata. Se adauga oul batut usor si gata umplutura

Trecem la umplerea coltunasilor
 Se aseaza o lingura de umplutura in mijlocul foii si se aduna colturile formand o pungulita, pentru a sigila coltunasil le umezim putin ca sa se lipeasca

Se incinge uleiul in wok/tigaie si se introduc cu grija.
Se prajesc in transe, ii intorcem usor de pe o parte pe alta pana devin aurii.

Se servesc imediat calzi cu sos dulce-iute/dulce-acrisor  dupa gust.


Va recomand si :


Colţunaşi chinezeşti 饺子

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu