Rata chinezeasca cu salata








Ingrediente:

1 praf de piper sichuan
1 lingura garam masala
1 lingurita de ghimbir
1 lingurita ulei de susan
1 lingurita pasta de wasabi
 sucul de la o portocala si coaja
2 linguri vin de orez (Shaoshing)
1 piept de rata
1-2 linguri sos hoisin
1/2 ceasca supa de pui
orez iasomie



Ingrediente pentru salata:

1 lingura zahar pudra
60 ml suc de lamaie
2 linguri sos de peste
1 castravete decojit si feliat
1 ardei rosu iute mic
mazare boabe
6 ridichii rosii taiate subtire


Primul pas
Se amesteca piperul sichuan , garam masala,ghimbirul,uleiul de susan, pasta de wasabi,sucul de portocale,coaja si vinul de orez intr-un castron.Folosim un cutit ascutit pentru a indeparta pielea de pe pieptul de rata. Punem pipetul de rata in castron si o acoperim cu sosul format in castron.

Pasul 2:

Incalzim cuptorul la 190 grade

Pasul 3
Pentru salata amestecam zaharul, cucul de lamaie ,sosul de peste intr-un castron mare ,adaugam castravetele si ardeiul iute.

Pasul 4
Punem  intr-o tava rata cu sosul si apa. O lasam pana carnea este bine patrunsa.

Pasul 5
Adaugam mazarea si ridichiile in castronul pregatit inainte pentru salata .

Scoatem rata de la cumptor o transferam pe platou.
Se serveste cu salata si orezul iasmine.




Retete recomandate:



Peking duck


Cu o istorie de sute de ani, “Rata Peking” reprezinta una dintre cele mai rafinate retete de arta culinara chinezeasca.Daca azi e atat de popular acest fel de mancare, acum 150 ani, modul in care era preparata rata era menit doar pentru placerea regelui.
Reteta aici...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu