Limbi de orez prajite Stir-Fried Sticky Rice Cakes (Nian Gao)




Acest fel de mancare este foarte popular in sudul Chinei.
(Nian Gao )  limbile de orez se gasesc in magazinele alimentare asiatice,unele sunt ambalate in vid altele vin cu sosurile alaturate,unele feliate si altele sub forma unor batonase, care trebuie sa le feliati.

Le putei face doar cu legume sau cu carne/fructe de mare
Trebuiesc tinute in apa fierbinte timp de o ora pana devin moi.
Astazi am reteta cu carne, dar pentruc a suntem in postul pastelui puteti sa ocoliti carnea :)


Ingrediente pentru pregatirea carnii:

-200 gr carne porc/vita/pui
-1 lingura amidon de porumb
-1 lingura sos de soia
-1 lingura ulei


Ingrediente pentru restul retetei:

-15 limbi de orez ( nian gao)
-cateva frunze de varza bok choy
-3 ciuperci shitake uscate, inmuiate in apa calda timpd e 30 min
-3 fire de ceapa verde
-1 catel de usturoi
-1 lingura vin de orez
-1 lingura sos de soia dark
-1 lingura sos de soia light
-1 lingura sos de stridii
-un praf de piper sichuan
-sare si zahar dupa gust


Carnea taiata felii subtiri se amesteca bine intr-un castron cu 1 lingura amidon de porumb,sos de soia light si sos de soia dark




Clatiti limbile de orez in apa apoi le scurgeti




Se spala varza bok choy, se taie felii de 1 cm




Taie ciupercile shitake si inmuiate felii subtiri





Curata usturoiul si ceapa apoi  se taie in bucati de 3 cm




Se incalzeste uleiul in wok apoi se adauga carnea




Adaugam ciupercile, ceapa si usturoiul




Adaugam varza bok choy 



Se tine la foc mare timp de 1 minut apoi adaugam vinul de orez si limbile de orez si se amesteca bine timpd e 30 secunde apoi se acopera timpd e 1 minut. Adaugam sosul de soia light si dark sos de stridii, piperul sichuam sare .




Se transfera totul pe plarou si e gata pentru a se servi cald.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu