Cum sa iti faci singur acasa sosul Sriracha




Despre sosul Sriracha:


Despre sosul Sriracha pot spune ca este o dragoste la prima gustare daca adoriti sa mancati hot.Adevarul este ca nu este un sos chinezesc ci unul thailandez , numit dupa orasul Si Racha.
Poate multi v-ati intrebat de ce au ales cocosul ca emblema,ei bine cocosul este semnul astrologic al creatorului brand-ului, David Tran originar din Vietnam.
La inceputul anilor 1980,David Tran, a dorit sa faca un sos iute care sa satisfaca pupilele noastre gustative.Sosul sriracha se foloseste  de la supe ,hot dog si hambuegeri la cartofi prajiti.

Marea provocare sriracha de casa.





Ingrediente:


  • 500 gr ardei jalapeno rosu 
  • 500 gr ardei serrano rosu
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri de zahar brun
  • 1/3 apa
  • 1/2 cana de otet
(am sa adaug imagini pentru ardeiul jalapeno si ardeiul serrano la sfarsitul retetei)


Mod de preparare:

Se taie ardeiul jalapeno si ardeiul serrano si se introduce in blender impreuna cu usturoiul,zaharul brun,sare si apa.
Amestecati pana se omogenizeaza.Piureul format se transfera intrun recipient de sticla, cuma r fi un borcan mare sau ulcior.Se acopera cu o folie de plastic si se lasa intr-un loc intunecat rece timp de 3 pana la 5 zile,amestecand o data pe zi.
Amestecul va incepe sa fermenteze
Dupa ce au trecut cele 3-5 zile se toarna amestecul fermentat inapoi in blender cu otet,se amesteca pana la omogenizare.Apoi il trecem printr-o sita , asa putem separa semintele de pulpa ardeiului.
Punem sosul fara seminte intr-o cratita pe aragaz si aducem la fierbere timp de 5-10 minute pana sosul devine gros.
Asteptam ca sosul sa se raceasca apoi il transferam in borcane sau sticle apoi la frigider.



How to Make Homemade Sriracha Sauce  Video:



Imagini pentru ardei:

Ardei jalapeno
























Ardei serrano



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu