Peste in stil chinezesc


In china "YUE" sau peste inseamna abundenta, iar miscarea pestelui ce inoata simbolizeaza eternitatea, tocmai de aceea nu o sa intalniti o masa in stil chinezesc fara peste.






Ingrediente:

-1 peste de 1 kg bine curatat
-3 catei de usturoi tocat marunt
-5 cm de ghimbir proaspat decojit fin tocat
-50 ml sos de soia light
-50 ml supa de pui
-2 linguri de vin din orez
-3 lingurite ulei de susan
-2 linguri ulei de arahide
-ceapa verde tocata lung 5 cm
-frunze de coriandru proaspat


Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 220 ° C
Se spala peste sub jet de apa rece se aseaza in tava de copt dupa care se fac 3 crestaturi pe burta pestelui de 1 cm adancime pe ambele parti.
Punem usturoiul si ghimbirul peste peste. Combinam sosul de soia light, supa de pui, vin de orez chinezesc si uleiurile intr-un castron, dupa care le turnam in tava cu peste.
Acoperiti ta cu o folie bine.Coaceti timp de 40-45 de minute sau pana cand peste este gata, se poate incerca cu o furculita
Se transfera pe platou si se poate servi cald.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu