Ingrediente:
Pentru orez
- 3 cesti orez pentru sushi cu bob rotund
- 1/3 cana de otet de orez
- 3 linguri de zahar
- sare
Pentru rulat:
- foi nori 10 bucati(alge marine uscate)
- seminte de susan negru
- 1 castravete
- 1 avocado
- 1 ceapa mica rosie
- sparanghel
Pentru sos:
- pasta wasabi
- sos de soia
- ghimbir murat roz sau alb
Mod de preparare:
La 3 cani de orez punem 4 cani de apa intr-o oala la fiert.
Otetul il combinam cu zaharul,il punem intr-o cratita la fiert pana se dizolva zaharul.
Orezul fiert il transferam intr-un castron mare,punem amestecul de otet si zahar peste orez si amestecam cu grija sa nu spargem boabele de orez si il lasam sa stea 5 minute.
Folosim patul de bambus pentru a rula .
punem o folie de plastic si foia de nori pe patul de bambus, umezim mainile si incepem sa punem orezul .
Pregatim legumele.
Taiem castravetele in felii lungi subtiri, feliem avocado,rosiile, ceapa si sparanghelul.
Punem legumele feliate peste orez si incepem sa rulam.
Dintr-o foaie de sushi se scot 4-5 bucati de sushi.
Se serveste cu sos de wasabi si sos de soia si ghimbir murat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu