- Ingrediente:
600 g pulpe de pui / aripioare / piept
100 g taitei de cartof dulcesos de soiasos de stridiisirop de porumbzahar brunardei iuti uscati / fulgi / gochugaru2 cartofi usturoicastraveteceapa verdemorcovciuperciardei iuti (rosu si verde)piper negruulei de susanseminte de susanghimbir
Scoatem grasimea in exces de pe pui, daca ea exista si apoi taiem bucatile de pui in bucati mai mici de 2-4cm.
Spalam bine bucatile de pui in apa rece si le lasam cateva minute pe un servet.
Punem la inmuiat in apa rece 100 de grame de taitei de cartof dulce.
Facem sosul:
Intr-un bol amestecam 100ml sos de soia, cu 85g sirop de porumb si o lingurita de zahar brun pana ce se dizolva zaharul.
Pregatim legumele:
Taiem bucati cam 2-3 cartofi albi.
Taiem morcovul in fasii subtiri.
Taiem o ceapa medie in felii subtiri.
Taiem marunt un ardei iute rosu si unul iute verde.
Ciupercile le taiem felii; aproximativ 200 de grame.
Ceapa verde o taiem bucati lungi de aproximativ 3-4 cm.
Acum gatim !
Incalzim o tigaie wok, adaugam 1-2 lingurite de ulei.
Taiem 2-3 ardei uscati rosii in bucati de 2cm lungime; daca nu avem punem fulgi / gochugaru. Ii adaugam in tigaia incinsa si ii lasam cam 10-15 secunde.
Adaugam acum puiul si il lasam pentru 3-5 minute, amestecand.
Adaugam usturoiul pisat foarte bine si putin ghimbir pisat.
Punem in tigaie si bucatile de cartof, adaugam sosul pregatit in prealabil si putina apa pana ce acoperim pe jumatate puiul, punem capacul si lasam pentru 10 minute la o temperatura mare.
E momentul sa adaugam in tigaie si taiteii de cartof dulce, ardeii, ciupercile si castravetele. Amestecam pentru 5-7 minute, la fel la temperatura mare, pana ce taiteii se fac iar lichidul s-a ingrosat.
Oprim focul si condimentam cu piper, o lingurita de ulei de susan.
Transferam intr-un bol, punem ceapa verde deasupra si presaram niste seminte de susan.
- Bineinteles ca se mananca cu orez
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu