Hot pot-ul chinezesc cunoscut si sub numele de steambot , contine o varietate de carne, legume , taitei,tofu,fructe de mare.
Prima data a fost facut acum 1000 de ani, pe atunci se folosea doar carne ca ingredient special.
Ingrediente:
Rulouri carne de vita/miel
Fidea de orez
Creveti
Fish Ball (Sunt niste mingiute din peste)
Taro ( seamana foarte bine cu cartoful)
Ciuperci shitake (parfumate)
Sos Hoisin
Juba(tofu deshidratat)
Ulei de chilli
Sos de soia
Vin de orez
Piper Sichuan
Sos de peste
5 arome chinezesti
Sare chinezeasca
(Si lista poate continua la nesfarsit, puteti sa adaugati orice legume doriti sau ce tip decarne va place mai mult)
Mod de preparare:
Punem Juba(tofu deshidratat) sa se hidrateze in apa fierbinte timp de 10 minute apoi il taiem fasii lungi.
In oala speciala de hot pot se pune apa la fiert, adaugam sosurile( sosul de soia,sosul hoisin,uleiul de chilli,vinul de orez,sosul de peste), condimentele(un praf de 5 arome chinezesti,piper sichuan boabe si sare chinezeasca)
Cand aceasta supa a ajunge in punctul de fierbere se adauga treptat tipurile de carne pe care dorim sa le combinam , in cazul de fata adaugam : carnea de vita crevetii,fish ball.Important este ca legumele sa le adaugam spre sfarsit.
Putem servii direct din oala speciala de hot pot si poate sta tot acest timp in priza dandu-o pe modul low, sau putem muta totul in boluri .
Se serveste fierbinte .
Articole recomandate:
Colţunaşi chinezeşti 饺子
Furnici in copac 树上蚂蚁
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu