Goji este un arbust din zona Himalayei si legenda spune ca a fost prima oara descoperit de dinastia Tang (800 i.H) in apropierea unui templu budist. Cei care se duceau acolo pentru a se ruga se mirau de sanatatea extraordinara a calugarilor trecuti de 80 de ani.
Astfel acest “secret” a fost pastrat din generatie in generatie pana in zilele noastre, fiind recunoscut in medicina naturista la nivel mondial pentru aportul de vitamine asupra organismului.
In zilele noastre in Tibet se gasesc 41 de tipuri de arbusti Goji, cei mai raspanditi fiind Goji de Himalaya.
Fructul, in Europa a fost de curand introdus, putand fi consumat uscat, ca suc sau ceai, sau in diferite retete de prajituri si salate de fructe.
Ce face special acest fruct este faptul ca ajuta in mentinerea siluetei si nu numai prin proprietatile pe care le are, deoarece:
- contine fibre si mentine senzatia de saturatie mai mult timp
- consumat sub forma de suc reduce apetitul si accelereaza arderea grasimilor la nivel celular
- consumul de goji tine sub control nivelul de glucoza din sange, reducand nevoia de a manca “ceva dulce”, fiind mai usor astfel mentinerea unei diete
- favorizeaza pierderea grasimii din jurul abdomenului
- reduc nivelul de colesterol din organism
- aporta energie
- combat stresul
- imbunatatesc memoria
- reduc tensiunea arteriala
Iata 4 sugestii pentru a consuma alimentul minune.
1. Suc natural de goji. Produsul se gaseste in magazinele cu produse bio si nu continea zahar sau conservanti. El imbunatateste circulatia, digestia si sistemul imunitar si poate fi consumat fara restrictii.
2. Fructe deshidratate in iaurt. Aceasta poate fi o varianta pentru un mic dejun foarte sanatos. Impreuna cu probioticele din iaurturi, fructul goji va avea efect benefic asupra organismului, in special asupra sistemului imunitar si osos. De asemenea, s-a demonstrat ca fructul asiatic imbunatateste vederea, feritilitatea si libidoul.
3. In mancare. Chinezii pun goji in diverse feluri de mancare: ei il mananca langa peste sau pui, in supe sau il pun in sosuri, Rehidratate, fructele pot fi o garnitura sanatoasa si cu foarte putine calorii. Consumat des, fructul ajuta la combaterea factorilor care produc cresterea tensiunii arteriale si, in plus, da un somn mai odihnitor, imbunatateste dispozitia si amelioreaza depresia.
4. Ca ceai. In magazinele de specialitate se gasesc ceaiuri pe baza de goji care de asemenea sunt foarte sanatoase. Printre altele, consumul de asemenea ceai ajuta la drenaj si deci este important in curele de slabire si combaterea celulitei. Un alt beneficiu este ca stimuleaza producerea şi reproducerea celulelor sangelui precum si regenerarea şi vindecarea mai rapida a ranilor.
Acestea sunt doar cateva din beneficiile pe care consumul de goji le poate avea asupra organismului.
Cu toate acestea nu este recomandat consumul de catre persoanele ce iau tratament anticoagulant sau care sunt predispuse hemoragiilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu