Bile de orez cu somon si avocado




Ingrediente:

2 cani de orez pentru sushi
sushi seasoning sau mirin
1/2 avocado curatat de coaja
1/2 lamaie (doar zeama)
1/2 morcov
1 castravete
50g de somon
50 g seminte de susan alb
sos de soia light , pentru servit


Mod de preparare:

Pasul 1
Puneti oreul impreuna cu 2 cani de apa rece intre-o cratita , aducem la fierbere la foc mic.Se fierbe la foc mic timp de 15 minute.Dupa ce orezul este fiert acoperim timp de 10 minute.

 Pasul 2
Adaugam sushi seasoning sau mirin in orez,Folosim o furculita pentru a amesteca mirinul in tot orezul. Asteptam pana orezul se raceste.

Pasul 3
Punem avocado si sucul de la lamaie intr-un castron se formeaza o pasta. Dupa ce orezul s-a racit incepem sa formam bilute egale de 3 cm, apoi formam cate o adancitura in fiecare biluta de orez.

Pasul 4
Turnam o lingurita de amestec de avocado si zeama de la lamaine si o bucata de somon , apoi inchidem biluta de orez.Procedam asa cu toate bilutele de orez. Cand le-am terminat pe toate le tavalim prin semintele de susan alb.


Le asezam pe farfurie si le servim cu sos de soia light.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu