Dupa o masa copioasa chinezii servesc galuste umplute cu susan negru, alune ,fructe sau cu carne, simbolizeaza reuniunea in familie.
Ingrediente:
2 cani faina de orez glutinos
50 gr susan negru
1/2 ceasca de zahar alb
3 linguri ulei de susan
apa
Mod de preparare :
Prima data punem susanul pe o tava la cumptor cateva minute pana capata un miros placut, apoi il punem intr-un castron si se piseaza. Adaugam zaharul si uleiul de susan, amestecam pana obtinem o pasta.
In alt castron punem faina de orez glutinos, facom o adancitura in mijloc si adaugam apa rece.Amestecam pana obtinem o pasta ca o plastelina fina si nelipicioasa.Rupem bucati din acest aluat si facem cateva bile cat forma unei nuci.
Luam cate o biluta astfel formata o turtim cu degetul si in mijloc punem umplutura de susan negru, dupa care inchidem aluatul si ii dam forma unei bilute.
Dupa ce terminam toate bilutele punem o oala de apa cu zahar la fiert, dupa ce apa a ajuns la punctul de fierbere punem bilutele in apa . Lasam la fierbere timp de 8-10 minute.
Galustele sunt fierte atunci cand se ridica la surafata.
Se pun in boluri in apa care au fiert si se servesc calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu