Galuste cu pasta de susan negru

Rice Ball cu susan negru, se pregatesc special cu ocazia Festivalului Lampioanelor, este sarbatoarea care incheie cele doua saptamani ce au urmat dupa Anul nou Chinezesc.

Dupa o masa copioasa chinezii servesc galuste umplute cu susan negru, alune ,fructe sau cu carne, simbolizeaza reuniunea in familie.




Ingrediente:


2 cani faina de orez glutinos
50 gr susan negru
1/2 ceasca de zahar alb
3 linguri ulei de susan
apa


Mod de preparare :



Prima data punem susanul pe o tava la cumptor cateva minute pana capata un miros placut, apoi il punem intr-un castron si se piseaza. Adaugam zaharul si uleiul de susan, amestecam pana obtinem o pasta.

In alt castron punem faina de orez glutinos, facom o adancitura in mijloc si adaugam apa rece.Amestecam pana obtinem o pasta ca o plastelina fina si nelipicioasa.Rupem bucati din acest aluat si facem cateva bile cat forma unei nuci.
Luam cate o biluta astfel formata o turtim cu degetul si in mijloc punem umplutura de susan negru, dupa care inchidem aluatul si ii dam forma unei bilute.

Dupa ce terminam toate bilutele punem o oala de apa cu zahar  la fiert, dupa ce apa a ajuns la punctul de fierbere punem bilutele in apa . Lasam la fierbere timp de 8-10 minute.

Galustele sunt fierte atunci cand se ridica la surafata.

Se pun in boluri in apa care au fiert si se servesc calde.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu