Vinul din orez pentru gatit







Vinul de orez joaca un rol important in bucataria chinezeasca, vine al doilea ca importanta dupa sosul de soia . Este fabricat din orez lipicios fermentat vinul de orez este foarte bun si pentru a fragezii carnea ,fructele de mare si pentru a da aroma alimentelor pentru ca este condimentat.
Vinul de orez sta chiar si la baza supelor de legume menite sa ajute noile mamici sa se recupereze repede dupa nastere

Vinul Shaoshing care il mai puteti gasii si sub denumirea Sgao-Hsing  este un vin din orez lipicios de culoarea chihlimbarului,drojdie de grau si apa de izvor. Poate fi gasit in orice supermarket asiatic.

Vinul Shaoxing, este frecvent recomandat prin retetele asiatice datorita calitatii sale inalte.Se apropie ca aroma de vinurile albe de orez.
Simtiti-va liber a il incerca.

Vinul alb sec, aroma nu este aceasi ca si la vinul de orez dar il poate inlocuii in marinate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu