Iata cum sa gatesti un homar pas cu pas:
1. Pentru inceput, ai nevoie de o oala mare. Umple-o cu apa cat sa acopere complet homarul.
2. Pune in ea sare de mare pana devine la fel de sarata ca apa marii si pune-o la fiert.
3. Cand fierbe apa, baga homarul in oala cu capul in jos. Atentie, cel mai bine este sa-l bagi viu, pentru ca daca il omori inainte, corpul lui secreta niste proteine care ii strica nuanta de roz.
4. Acopera oala cu un capac si in momentul in care incepe sa fiarba din nou, fii cu ochii pe ceas la durata fierberii: 12-15 minute pentru un homar de 450g, 15-20 minute pentru un homar intre 450-750g, 20-30 minute pentru un homar de peste 1 kg.
5. Cand e gata fiert, homarul trebuie sa aiba o culoare rosie vie.
Din homar se mananca clestestii si coada
Postari recomandate:
Hidratatea taiteilor de orez
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu