O bucata de traditie in doar cateva lingurite de sos wasabi
Sosul wasabi face parte din bucataria japoneza, acest sos wasabi fiind unul care se serveste adesea la sushi, fiind un hrean tipic japonez. Dar cum noi nu suntem in Japonia, iar multe dintre ingredientele lor sunt inca un mister pentru cultura noastra, vom invata singuri cum anume se prepara un asemenea sos wasabi.
Iata care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru a prepara acest delicios sos wasabi:
- o jumatate de ceasca de apa
- 3 lingurite de praf de wasabi
- o jumatate de ceasca de sos de soia
- 2 lingurite de ulei
- 2 lingurite de vin dulce
- o lingurita de ghimbir proaspat
- doua cepe verzi
- 3 lingurite de praf de wasabi
- o jumatate de ceasca de sos de soia
- 2 lingurite de ulei
- 2 lingurite de vin dulce
- o lingurita de ghimbir proaspat
- doua cepe verzi
Iata ce ai de facut. Ceapa verde trebuie sa o speli foarte bine si sa inlaturi floricica si prima frunza de deasupra, dupa care sa o toci (partea alba si frunzele) cat mai marunt posibil.
Intr-un bol amesteca praful de wasabi cu apa pana cand obtii o pasta fina dupa care adauga uleiul si ghimbirul si continua sa amesteci. Fara a te opri din amestecat, adauga sosul de soia, treptat. Cand ai terminat cu acestea, treci la adaugarea vinului. Asigura-te ca toate ingredientele sunt bine incorporate si apoi poti pune si ceapa tocata in bolul de sos wasabi.
Daca ai facut toate acestea, pune noul tau sos wasabi peste mancare si bucura-te de un gust cu totul aparte. Nu degeaba este traditie japoneza. Savoarea este parte componenta a ei. Asadar, savureaza noul tau sos wasabi si incanta-i pe cei dragi cu o noua reteta care ii va da pe spate.
Daca ai facut toate acestea, pune noul tau sos wasabi peste mancare si bucura-te de un gust cu totul aparte. Nu degeaba este traditie japoneza. Savoarea este parte componenta a ei. Asadar, savureaza noul tau sos wasabi si incanta-i pe cei dragi cu o noua reteta care ii va da pe spate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu