Sos Remuland

Ridica mancarea ta la un alt nivel cu sos Remulad


Intotdeauna am considerat ca o mancare poate fi si mai buna. De aceea, intotdeauna am cautat acele metode care sa ma ajute sa ies din monotonie. Astfel, am descoperit un nou sos care, dupa parerea mea, este perfect pentru orice carne de peste. Il poti incerca si tu, deoarece nu vorbesc de un sos pe care il gasesti ratacit, poate, printre rafturile unui supermarket, ci de un sos pe care sa il prepari chiar tu: sos Remulad.

Portia de peste si un delicios sos Remulad


Este un sos foarte racoritor si foarte gustos. Un amestec cu maioneza, ce-i drept, nu poate fi decat un amestec fericit. Hai sa vedem care sunt ingredientele necesare prepararii acestui sos Remulad:
- 300 gr maioneza
- 100 gr castraveciori murati
- 2 oua
- o legatura de patrunjel proaspat
- doua lingurite de mustar
- 20 ml otet
- sare, piper, tarhon
Tarhonul este un ingredient foarte important pentru acest sos Remulad, deoarece el ii da o mare parte din aroma deosebita pe care o are.

Sos Remulad pentru o masa regala


Nu exagerez cu absolut nimic atunci cand iti spun ca odata ce ai gustat din acest sos Remulad te vei simti ca o regina. Dar, pana acolo, va trebui sa inveti sa prepari acest sos. 

Asadar, curata castravetii de coaja si de seminte si toaca-i in bucati foarte marunte. 
Ouale trebuie sa le fierbi si sa le tai in bucatele mici. Stii deja regula de baza: pentru un ou fiert cu galbenusul tare, asa cum avem noi nevoie in acest caz, oul va sta in apa si va fierbe inca 5 minute dupa ce apa a inceput sa dea in clocot.

 Opareste, intre timp, tarhonul si toaca-l marunt impreuna cu patrunjelul. Intr-un castronel, amesteca maioneza cu mustarul si apoi cu otetul subtiat cu putina apa. Potriveste gustul de sare si piper si adauga castraveciorii, ouale si verdeata. Pentru final, amesteca toate ingredientele foarte bine si tocmai te-ai ales cu un savuros sos Remulad. Pune din abundenta peste portia ta de peste sau legume gratinate si vei vedea ca a meritat efortul.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu