Pasanjeok 파산적, clatitele de legume si carne de vita este un fel de mancare pe care coreeni il fac la festivaluri.
Contine ceapa verde,morcov si carne de vita, pare colorat si delicios nu-i asa?
Ingrediente
- carne de vita ( muschi de vita)
- sos de soia
- miere
- usturoi
- ulei de susan
- piper negru
- ceapa verde
- morcovi
- sparanghel
- sare
- faina
- ulei vegetal
Mod de preparare:
Taiati carnea in fasii de 13 cm lungime si 2 cm grosime apoi crestatile usor cu lama cutitului, dupa care o punem intr-un castron impreuna cu un catel de usturoi tocat, 1 lingura de miere,1 lingura sos de soia,1 lingura ulei de susan,un praf de piper negru, amestecam bine , apoi lasam totul la frigider sa se odihneasca timp de 30 min.
In acest timp pregatim legumele.
Taiem un morcov mare pe lung 10 cm lungime 2 cm grosime
alegem 6 tulpini de sparanghel si le curatam
Taiem frunzele de la ceapa verde si ramane doar cu tulpina de 10 cm lungime
Punem 2 cani de apa la foc iar cand ajunge la fierbere adaugam sparanghelul si ceapa timp de 2 minute cu capacul pus.
Dupe ca scoatem legumele din apa fierbinte le trecem prin jet de apa rece.
Punem totul pe frigarui,morcovul,ceapa verde,sparanghelul si carnea de vita.
Facem un fel de sos nici gros nici prea subtire din o jumatate de cana de faina, o cana de apa putina sare, peste presaram putin ulei vegetal.
Punem ulei intr-un wok luam frigaruile le bagam prin sos apoi in uleiul incins din wok.
Tinem 1 minut frigaruia pe o parte apoi un minut pe cealalta parte.
Timpul de gatire ar trebuii sa fie de cateva minute, deoarece toate ingredientele se patrund foarte usor fiind taiate subtire .
Clatitele merg foarte bine cu un sos de otet cu sos de soia;
Punem intr-un castronel o lingura de sos de soia, o lingura de otet de orez , cateva frunze de ceapa verde taiate rondele si putina sare.
Si gata sosul .
Se poate servi ca aperitiv sau ca si garnitura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu