Este pregatita doar la ocazii speciale.
Ingrediente :
- 1 kg de costite de vita
- apa
- vin din orez
- sos de soia
- piper sichuan,piper negru
- zahar brun
- usturoi
- ceapa verde
- ulei de susan
- morcovi
- cartofi
- ciuperci shitake
Mod de preparare:
Punem 5-6 ciuperci shitake la hidratat in apa calduta timp de 1 ora.Calim bine costitele dupa ce le-am taiam la marimea dorita, dupa care le punem la fiert timp de 10 minute.
Scoatem costele din apa fierbinte si le trecem prin jet de apa rece pentru a elimina grasimea .
Apa in care au fiert coastele o aruncam.
Punem intr-un vas curat 2 cani de apa,sos de soia 4 linguri,8catei de usturoi tocat,o ceapa taiata felii ,vin de orez o lingura si o lingura de zagar brun si coastele fierte in prealabil.
Se fierbe la foc mediu timp de 20 minute.
In timp ce fierbe ,va puteti pregatii celelalte ingrediente.
Taie morcovii si cartofii in cuburi taiem si ciupercile shitake pe jumatate
Adaugam si legumele peste apa in care fierb costitele.Lasam totul sa fiarba la foc mic aproximativ 40 min.Deschideti capacul si vedeti daca, carnea este gatita complet.Spre sfarsit adaugam 1 lingurita ulei de susan,un praf de piper negru si un praf de piper sichuan.
Fierbem pana se evapora toata apa sau putem scurge apa daca a ramas foarte multa .
Ornam cu ceapa verde
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu