Dakgangjung,pui dulce si crocant,este un fel de mancare traditional coreean foarte popular si se face de obicei din bucati de la un pui intreg.
Ingrediente:
- 10 aripi de pui
- sare
- faina
- amidon de cartof dulce
- aoua
- piper
- ulei vegetal
- ghimbir
- sos de soia
- zahar brun
- sos dulce-acrisor
- seminte de susan
- otet
- arahide
- ardei iute rosu uscat
Mod de preparare:
Aripile de pui se spala bine in apa rece apoi le scurgem si le punem intr-un castron mare.
Adaugam putina sare,putin piper,2 oua,o jumatate de cana de faina si o jumatate de cana de amidon si se amesteca cu mana
Incingem ulei intr-un wok,apoi cufundam aripioarele in uleiul incins.
Pregatirea sosului.
Pregatim un wok mare sau o tigaie,punem o cana de apa in wok si se incalzeste,2 felii de ghimbir proaspat,2 linguri de sos de soia,1 lingura de zahar brun,o lingurita de otet si fierbem la foc mediu.
Dupa 5 minute se adauga sosul dulce-acrisor,pastram la foc mediu si fierbem timp de 30 min.
Peste sos adaugam o cana de arahide sau orice fel de nuci,putin ardei iute uscat depnde cat de iute mancati,2 linguri de seminte de susan,tinem pe foc pana sosul scade putin.apoi oprim focul si am terminat.
Sfat: inainte de a pune la racit aripioarele,va trebuii sa le separam ca sa evitam lipirea una de cealalta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu