„Celebrul” usturoi NEGRU

Ce este usturoiul negru

Introdus pe pieţele internaţionale în urmă cu aproximativ cinci ani de către coreeni, usturoiul negru nu este o variaţiune a celui alb, obişnuit.
El este usturoi obişnuit, dar fermentat timp de o lună în condiţii controlate de temperatură şi umiditate. Cand este pus la fermentant acesta produce melanoidin, o substanta de culoare inchisa, care este responsabila pentru culoarea Usturoiului Negru si care are beneficii exceptionale pentru sanatate.
Medicii din vechime din Asia foloseau această metodă de a fermenta usturoiul, pentru a extrage cele mai sănătoase proprietăţi din usturoi, reducând intoleranţa la digerare şi gustul neplăcut pentru unii.

Ce beneficii are usturoiul negru pentru sănătate

Usturoiul negru te ajută să lupţi cu infecţiile din corp. Cu toţii ştim că usturoiul alb, obişnuit are efecte antimicrobiene, antibiotice şi antimicotice, datorită conţinutului de alicină. S-alicisteina din usturoiul negru ajută la absorbirea mai rapidă a acestui compus.
Usturoiul negru te protejează de cancer şi reduce colesterolul rău. Procesul de fermentare care durează o lună de zile face din usturoi un super aliment. Usturoiul negru are o concentraţie mai mare la 100 de grame de S-alicisteină, un derivat de aminoacid care ajută la reducerea colesterolului şi reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer.
In primul rand, usturoiul negru contine o cantitate dubla de antioxidanti fata de usturoiul alb, este bogat in zaharuri naturale si aminoacizi. Nu este un „produs” al cercetatorilor – nu contine niciun aditiv.
Apoi, se pare ca usturoiul negru este mai usor de digerat decat cel alb, ceea ce inseamna ca organismul absoarbe mult mai usor nutrientii continuti. Usturoiul negru are un gust dulce, are o toxtura ca de jeleu, mai moale, si poate fi mancat si direct, ca un snack.
Iar ceea ce ne place cel mai mult este ca usturoiul negru nu lasa acel miros puternic in gura de care ne ferim cu totii.

Ce gust are usturoiul negru?

Procesul de fermentaţie, realizat printr-un procedeu special, o macerare realizată timp de 45 de zile, interval în care căpățânile se păstrează într-o încăpere foarte bine izolată, la o temperatură constantă și o umiditate ce nu are voie să varieze cu mai mult de 5%, face ca usturoiul negru să aibă o consistenţă de jeleu, mai moale şi uşoară decât cel alb. În plus, aroma puternică a usturoiului alb este foarte redusă în usturoiul negru.
Mulţi oameni spun că usturoiul negru are un gust asemănător prunelor uscate, uşor afumat, dulceag şi cu consistenţa unei caramele.
Usturoiul negru nu modifică mirosul corporal după consum şi poate fi mâncat chiar gol, în cantităţi mari, pentru că nu mai are iuţeala usturoiului alb.
Pe lângă multitudinea de antioxidanţi, usturoiul negru este un produs 100% natural, obţinut prin fermentaţie şi, dacă este provenit dintr-un lot nemodificat sau alterat chimic, este şi 100% curat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu