Ce-i renkon? Este un cuvant japonez pentru radacina de lotus.Dupa cum sugereaza si numele retetei este radacina de lotus prajita. Un fel de cipsuri foarte apreciate in Japonia.
Este la fel ca orice alta leguma doar ca radacina de lotus are multe gauri dupa cum se poate vede in imagine si care da o textura foarte frumoasa. Este foarte crocant .
Ingrediente:
1/2 Renkon (radacina lotus)
Apa cu otet (2 cesti de apa _1 lingurita otet de orez
Ulei pentru prajit
Sare de mare sau normala
Pulbere de alge marine optional
Moid de preparare:
Clatiti radacina de lotus apoi o feliati in felii subtiri
Nu se curata de coaja pentru ca da un aspect foarte placut, doar ca trebuie sa spalati foarte bine.
Inmuiati feliile de lotus in apa cu otet timp de 10 minute. Otetul din apa va impiedica lotusul sa prinda aceea culoare maronie.
Dupa ce au trecut cele 10 minute le punem intr-o sita pana se scurge toata apa.
Sau pentru a va asigura ca toata apa s-a scurs puteti pune feliile de lotus pe un servetel de bucatarie la scurs.
Se incalzeste uleiul intr-un wok la 170C si scufundam feliile de lotus.
O data ce acestea sunt frumos prajite , se raspandesc pe un prosop de bucatarie pentru a scapa de uleiul in exces.
Se presara sara si pudra de alge .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu