Ohitashi inseamna legume aburite in sos dashi, este una dintre metodele des intalnite in bucataria asiatica, pentru a pregati legumele.Prin aceasta metoda se infuzeaza ingredientele cu umami iar legumele isi pastreaza gustul natural.
Ingrediente:
1 buchet de spanac
Un praf de sare
1lingura de mirin
1 lingura de sos de soia light
1 lingura de dashi
juba ( soia uscata)
Mod de preparare:
Se spala si se fierbe spanacul intr-o oala mare.
Can apa fierbe se adauga un varf de cutit de sare.Pune spanacul in apa clocotita, incepand de la tulpina,deoarece aceasta necesita mai mult timp de fierbere.
Gatiti timp de un minut.
Se taie spanacul in felii de 3 cm si se pune intr-un bol.
Intr-o cratita se pune la incalzit mirinul, se lasa putin timp sa se evapore alcoolul. Lasati-l sa se raceasca.
Peste mirinul rece adaugam sosul de soia si dashi si se amesteca.
Se pune peste spanac si se lasa la macerat timp de o ora.
In acest timp punem Juba ( soia uscata) sa se hidrateze (30 min) in apa firbinte.Apoi o taiem in fasii subtiri.Cand transferam spanacul in boluri juba se pune deasupra spanacului si se presara putin sos de soia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu